9,4 εκατομμύρια μαθητές συμμετέχουν στις Πανκινεζικές εξετάσεις

2016-06-09 01:48

Οι μαθητές φεύγουν από το σημείο που έδωσαν εξετάσεις στην πόλη Σινγκτάι, επαρχία Χεμπέι, αφού έδωσαν το πρώτο τους μάθημα την Τρίτη. [Φωτογραφία: MU YU / XINHUA]

Οι ετήσιες εθνικές εισαγωγικές εξετάσεις πανεπιστημίων της Κίνας ξεκίνησαν την Τρίτη, με 9,4 εκατομμύρια μαθητές να συμμετέχουν, και 20.000 λιγότερους από το προηγούμενο έτος.

Η πτώση στον αριθμό των μαθητών που λαμβάνουν, τις λεγόμενες Γκαοκάο, θα αναγκάσει κάποια πανεπιστήμια και ακαδημίες να ψάξουν καινοτόμους τρόπους αν θέλουν να γραφτούν περισσότεροι μαθητές, προειδοποίησαν κάποιοι ειδικοί εκπαίδευσης.

Τουλάχιστον 13 από τους 34 κινέζικους δήμους, επαρχίες και περιοχές είδαν πτώση στον αριθμό των μαθητών που εγγράφτηκαν για τις εξετάσεις φέτος.

Οι Γκαοκάο θεωρούνται ως οι πιο σημαντικές εξετάσεις στην Κίνα, καθώς μόνο ένα μικρό μερίδιο των μαθητών μπορούν να περάσουν στα κορυφαία πανεπιστήμια κάθε χρόνο.

Πιστεύεται ότι η πτώση είναι αποτέλεσμα του συρρικνωμένου ποσοστού των μαθητών σε ηλικία κατάλληλη για να δώσουν εξετάσεις, και την αύξηση του αριθμού των Κινέζων μαθητών που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

 

2016-06-08 16:44:00

cri  Gu Junyi